De Sorma Groep

LogoSORMA2011.jpgSorma SpA is in de 1975 opgericht in Cesena, Italië. Deze stad ligt in het centrum van het grootste productiegebied van perziken, nectarines, kiwi en aardbeien in Italië.

In eerste instantie richtte Sorma zich uitsluitend op machines voor het afwegen en verpakken van de lokale producten. Later ging men zich richten op andere AGF producten als appels, peren, tomaten, paprika, aardappelen en uien in de rest van Italië en vervolgens binnen en buiten Europa. Op dit moment is de Sorma Groep actief in ongeveer 50 landen.

Eind jaren tachtig werd Netpack opgericht. Dit bedrijf houdt zich uitsluitend bezig met de productie van een breed pakket verpakkingen voor AGF producten. Tevens worden in de eigen ontwerpstudio logo’s en bedrukkingen ontworpen. De optie om de markt zowel de benodigde machines alsmede de benodigde verpakkingsmaterialen te kunnen leveren biedt voor de klant duidelijke voordelen.

Midden jaren negentig ontstond de behoefte een specifieke lijn weeg- en verpakkingsmachines voor aardappelen, uien en wortelen in de markt te introduceren. Om dit doel te bereiken werd het Duitse bedrijf S&B overgenomen.

 

UB1A3447.jpg
De Sorma Groep is nog steeds een familiebedrijf, waarin inmiddels de tweede generatie de dagelijkse leiding over de diverse bedrijven voert.

Op dit moment zijn er naast Italië eigen vestigingen in Spanje, Frankrijk, Turkije, VS en Nederland. Verder zijn er deelnemingen in bedrijven in diverse andere landen.

Totaal zijn er binnen de Sorma Groep ongeveer 650 personen werkzaam.