Nieuwe Sormabag verpakking 50% minder plastic

Sormabag verpakking

- mono materiaal 
- recycable 100%
- minder verpakkings materiaal
- genoeg ruimte om te communiceren 
- ‘easy to take’ handvat

Sormabag Promo 2.jpg

 


Sormabag Promo 1.jpg


Artikel Chain Magazine Juli 2017

ChainMagazine7_2017.jpg


Nieuwe 15 baks elektronische weger

Tijdens de Interpom Primeurs beurs in Kortrijk zal de Sorma Group haar nieuwe 15 baks elektronische weger tonen op de stand. Sorma Benelux (verantwoordelijk voor de Benelux landen) en Sorma Nord (Sorma Frankrijk, divisie Noord Frankrijk) zullen deze stand bemannen. Sorma Group vindt u op stand nummer 695.

P15-126 foto (2000 x 1124).jpg

De Sorma Group heeft een brede range aan elektronische wegers in het pakket. Voor producten als aardappelen, uien, citrus en (harde) exoten is er nu een nieuwe optie: de P15-126 weger. Eigenlijk is de P15-126 Sorma weger ontstaan uit 2 bestaande Sorma wegers. De P15-126 weger is een weger met 15 grote weegbakken. Er kan gewerkt worden met hoge snelheden en deze kan worden gecombineerd met meerdere verpakkingsmachines onder de weger. Standaard kan er gewerkt worden met 3 of 4 verpakkingsmachines onder de weger. Verpakkingen mogelijk van 500 gr t/m 25 Kg.

 

Voor meer informatie:
Sorma Benelux bv
Buijs Ballotstraat 17a
NL-2693 BD ´s-Gravenzande
Nederland
www.sormabenelux.com

 

Sorma Nord
291, rue de Lattre de Tassigny
F-51230 Fere Champenoise
France
Tel: 0033 (0)3 26 81 46 03
www.sormaf.com


Sorma Group produceert brede range aan AGF- wegers

Bij het automatisch wegen en verpakken van AGF producten zijn productiviteit en kostenbesparing de belangrijkste aspecten. Alleen mag daarbij de behandeling van het (kwetsbare) product niet worden vergeten.  Een appel mag niet butsen, een lange peer of wortel mag niet breken of blijven hangen, een nectarine of een tomaat moet zorgvuldig worden behandeld tijdens het weeg- en verpakkingsproces en een knolselderij mag niet blijven steken in de weger. Andere producten zijn bijvoorbeeld weer hard en dan kan het wel tegen een 'stootje'.

sorma.jpg

Omdat de Sorma Group beschikt over een zeer brede range aan wegers, kan voor elke situatie een geschikte weger worden geadviseerd. Sorma produceert de machines zelf. Deze range aan wegers loopt van de PC weger, waarmee blauwe bessen en cherrytomaten mee worden verwerkt tot aan de G-range aan wegers, waarmee grote aardappelen en zelfs knolselderij mee wordt afgewogen.
Hieronder een overzicht van de typen wegers van Sorma:

  • PC-range: cherry tomaten, blauwe bessen
  • W-range: losse tomaten, kersen, physalis, kleine citrus, kriel aardappelen, kiwi
  •   nectarines
  • M-range: peren, appels, nectarines
  • G-range: aardappelen, citrus, knolselderij, uien
  • P-range: citrus, aardappelen, uien
  • WD-range: citrus, tomaten
  • CP-range: wortelen, uien, aardappelen, citrus

Binnenkort introduceert de Sorma Group een nieuwe weger in de P-range. Deze wordt ontwikkeld voor nog hogere snelheden met grotere gewichten.

Voor meer informatie:
Sorma Benelux bv
Buijs Ballotstraat 17a
NL-2693 BD  's-Gravenzande  Nederland
Tel. 0031 (0) 174 610101
www.sormabenelux.com 


Eigen productie verpakkingsmachines én benodigde verpakkingsmaterialen

De afgelopen periode stond de Sorma Group vooral in het nieuws vanwege haar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van innovatieve AGF-verpakkingsconcepten. De nieuwe verpakkingen zijn uniek, met name omdat Sorma zowel de (verpakkings)machines zelf produceert evenals de verpakkingsmaterialen die benodigd zijn voor deze machines.
Naast deze (nieuwe) verpakkingsmachines staat Sorma niet stil om ook haar andere machines (door) te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van de nieuwe WD4-125 dynamische weger. Een rondgaande cupsweger, voor met name citrus of andere ronde producten, waar tot zes verpakkingsmachines aan gekoppeld kunnen worden. Kenmerken van deze nieuwe weger zijn de hoge snelheid en meer nauwkeurigheid van wegen in vergelijking met andere bestaande wegers. De gereduceerde valhoogte in de weger door het carrouselprincipe maakt de weger erg geschikt voor kwetsbaar product. Ook de ruimtebesparing in de verpakkingshal is een pluspunt. Daarbij is de weger flexibel omdat er verschillende gewichten en verschillende verpakkingen tegelijkertijd kunnen worden verpakt.

 

Hieronder de video van de nieuwe WD4 weger in combinatie met zes verpakkingsmachines.

 

Een andere belangrijke ontwikkeling binnen de Sorma Group is de ontwikkeling van een eigen sorteermachines vanuit Spanje. Spanje is het land om een nieuwe sorteerder te testen en te introduceren. Dat dit gelukt is blijkt uit de verkoop. Sinds de introductie in 2015 zijn er meer dan 50 systemen verkocht en geïnstalleerd. Deze Sormatech sorteermachine is ontwikkeld om het pakket compleet te maken. Deze rollersorteerder weegt zeer nauwkeurig met hoge snelheden. Door de rotatie kan het product goed bekeken worden met camera's.

 

Hieronder een  video van diverse lopende Sormatech-projecten:

 

De Sorma Group produceert sorteermachines, wegers, verpakkingsmachines, kratten- en dozenvullers, palletiseermachines en omsnoeringsmachines. Dit in combinatie met meerdere eigen verpakkingsmateriaal fabrieken in Italië, Spanje, Turkije en Amerika. "Juist door de combinatie van eigen machines en verpakkingsmaterialen zijn wij volledig betrokken bij het welslagen van de verpakkingen van onze klanten", vertelt Romke van Velden van Sorma Benelux.

 

Elk jaar investeert de Sorma Group om bestaande machines door te ontwikkelen. Van het wegen, verpakken en automatiseren van aardappel, uien, citrus en wortelen tot en met het verpakken en verwerken van meer kwetsbare producten als kiwi, steenfruit, tomaten, appels, peren en pruimen. Dankzij haar brede pakket aan machines en verpakkingen en met name haar ervaring met diverse AGF-producten, denkt Sorma een passende oplossing voor elk vraagstuk te hebben.

 

Moederbedrijf in Italië: Sorma Group
www.sormagroup.com 

 

Dochterbedrijf, verantwoordelijk voor de Benelux: Sorma Benelux :
www.sormabenelux.com 


Sorma Benelux is de nieuwe naam van Freshpack Handling Systems

Sorma Benelux op de Fructura 2015 in nieuwe huisstijl

Tijdens de Fructura beurs te Hasselt van 27 – 29 november presenteert Sorma Benelux zich voor het eerst in haar nieuwe huisstijl. Voor de klanten geen grote schok, want het bedrijf uit 's-Gravenzande presenteerde zich de laatste jaren al vaker als onderdeel van de Sorma Group. De naam Freshpack Handling Systems wordt wel definitief vervangen door de naam Sorma Benelux.

In 2002 werd door de Sorma Group, Italiaanse producent van AGF machines en verpakkingsmaterialen, het dochterbedrijf Freshpack Handling Systems opgericht. Freshpack is verantwoordelijk voor de gehele Benelux markt.  De eerste jaren van haar bestaan was vooral de glastuinbouw markt een belangrijke afzetmarkt. Freshpack is gelegen midden in Het Westland en vooral door de affiniteit met de glastuinbouw was dit een logisch gevolg.  De laatste jaren is de aandacht steeds meer verschoven naar ook andere AGF sectoren. 


Links het oude en rechts het nieuwe logo

Door meer de naam van het moederbedrijf naar de markt uit te dragen, hoopt Sorma Benelux duidelijkheid te verschaffen naar haar klanten. Geen geheimen; wij zijn Sorma en we zijn verantwoordelijk voor de Benelux markt. Sorma Benelux levert Sorma machines en Sorma verpakkingsmateriaal.

Sorma Benelux heeft dus een breed pakket aan machines, verpakkingen en nieuwe verpakkingsconcepten in haar assortiment voor bijna alle verse AGF producten. Ook heeft het bedrijf ervaring in het aanbieden van arbeidsbesparende automatiseringsprojecten. Wereldwijd zet Sorma totaalprojecten neer. Sorma produceert in eigen beheer sorteermachines, wegers, verpakkingsmachines, dozen- en krattenvullers, palletiseermachines en omsnoeringsmachines.

Op de Fructura beurs zal Sorma Benelux haar mogelijkheden voor hard fruit tonen. Wegers en verpakkingsmachines voor appels en peren, de nieuwe Ecopunnet verpakking en haar samenwerking met Sinclair. Sinclair is marktleider op het gebied van automatisch labelen van het fruit. Deze labelmachines worden dan weer vaak gecombineerd met de Sorma budget palletiseermachine.


Sorma Group presenteert 7 varianten op de nieuwe Sormabag verpakking

Tholen - "We presenteren tijdens de komende Fruit Logistica een aantal innoverende verpakkingen", aldus Rita Biserni, marketing verantwoordelijke binnen de Sorma Group. De groep uit Italië is al veertig jaar producent van verpakkingen en verpakkingsmachines. Sorma produceert machines voor de verpakking en Netpack produceert de verpakkingsmaterialen.

 

Andrea Casali.jpg


Andrea Casali, directeur van de Sorma Group, tijdens de Fruit Logistica 2014, waar de Sormabag verpakking werd gepresenteerd


Tijdens de vorige Fruit Logistica in 2014 presenteerde de groep de Sormabag verpakking: een praktische en aantrekkelijke verpakking. "We waren op zoek naar een nieuwe verpakking die minder zou kosten en welke duurzaam is", hervat Biserni. "Een verpakking welke bestaat uit minder plastic heeft minder impact op het milieu en kost daarom ook minder."

Het resultaat van dit onderzoek was de Sormabag verpakking. "De Sormabag verpakking is een succes, omdat het net van de verpakking lichter is dan andere netverpakkingen". "We gebruiken 35% minder materiaal, zonder de sterkte van de verpakking te verliezen. En de verpakking is 100% recyclebaar. De meeste positieve reacties op de Sormabag verpakking zijn er op het nieuwe handvat. Dit handvat is bedoeld om informatie op te printen, en is bovendien bedoeld als erg handig draagmiddel. De slogan dit jaar is dan ook 'Grab and go'.

 

Sormabag.jpg 

 
De varianten op de Sormabag verpakking welke dit jaar in Berlijn, op de Fruit Logistica, worden gepresenteerd

Naar aanleiding van de introductie van de nieuwe Sormabag verpakking, kwamen er direct vragen naar alternatieven. "Met dezelfde machine kunnen we nu verschillende varianten op de Sormabag verpakking maken. Er zijn klanten die meer gewicht in de verpakking willen verpakken, maar nog steeds willen dat het product volledig zichtbaar is", noemt Biserni als voorbeelden. Het resultaat is dat de Sorma Group tijdens de komende Fruit Logistica 7 verschillende nieuwe verpakkingen zal presenteren, welke allemaal verpakt kunnen worden met 1 verpakkingsmachine. Dit is uniek.


In Hal 8.2, stand A-18 zal de groep de 7 verschillende verpakkingen presenteren. Naast de Sormabag verpakking zullen de Sormabag Plus, de Eco Sormabag, de Eco Sormabag Plus, de Sormabag Wrap, en de Sorma Vertbag gepresenteerd worden.

 

BSS.jpg


Met bovenstaande machine kunnen de 7 verschillende verpakkingen gemaakt worden

Als laatste, maar niet minder belangrijk, wil Biserni noemen dat de variabele gegevens nu met de printer rechtstreeks op het film kunnen worden geprint. We gebruiken geen papieren etiketten of wijnglas labels meer. Het direct printen op het film (thermo transfer) waarborgt het lezen van de streepjescode in 100% van de gevallen. Heel belangrijk, vooral omdat in 2015 een aantal supermarktketens heeft aangegeven het een prioriteit is om kosten te besparen. Het niet lezen van de barcode is tijd vertraging.

Voor meer informatie:
Sorma group
Via dell'Arrigoni, 220
47522 Cesena (FC) ITALY
Tel.: (+39) 0547 418611
Fax: (+39) 0547 418612
info@sormagroup.com
www.sormagroup.com  

Sorma Benelux (Freshpack Handling Systems)
Buijs Ballotstraat 17a
NL-2693 BD  's-Gravenzande  Nederland
Tel. : (+31) 174 610101
Fax : (+31) 174 626875
info@sormabenelux.com
www.sormabenelux.com


Sorma Group introduceert varianten op Sormabag tijdens Macfrut

Romke van Velden: "Keuze aan klant van eco-versie tot films"

 

Tholen - Eerder dit jaar tijdens de Fruit Logistica introduceerde de Sorma Group de Sormabag. Onderscheidend aan deze verpakking met handvat is dat deze Sormabag grondstoffen bespaart, volledig uit polypropyleen bestaat en daarmee volledig recyclebaar is. Dit om te reageren op de urgente, directe vraag om productiekosten en milieubelasting te besparen.


Tijdens de Macfrut in het Italiaanse Cesena werden enkele alternatieve verpakkingen voor dezelfde machine gepresenteerd. "De Sormabag blijft de hoofdverpakking, maar we kunnen met deze machine ook alternatieve verpakkingen maken. Zo kunnen we meer communicatiemogelijkheden op de verpakking bieden met één of twee films die geschikt zijn om meer gewicht te verpakken. Maar we kunnen ook een eco-versie aanbieden, die de band er afsnijdt. Dat is de goedkoopste optie, maar dit biedt ook weer minder ruimte voor communicatie", legde Romke van Velden van Sorma Benelux uit.

Sormabag Romke.jpg
Romke toont de verschillende verpakkingsmogelijkheden

De meeste supermarkten in Nederland bieden hun citrus aan in de bekende netclip-verpakking: een gekleurd netje met een klein informatielabel en een metalen sluiting. "Het is een relatief goedkope verpakking, maar biedt weinig ruimte voor informatie of consumentenbeleving. Bovendien is hij niet volledig recyclebaar", legt Romke uit. "Ondanks haar lichtheid is de Sormabag erg robuust. De verpakking is totaal transparant en de mazen in het net, samen met het slanke handvat - loopt over de totale lengte van de verpakking, zonder materiaalverlies - maakt het dat elk afzonderlijk product goed zichtbaar is en zorgt voor betere ademhaling, wat weer positief invloed heeft op de houdbaarheid."

De machine van Sorma loopt continue door en werkt daarmee arbeidsbesparend. Prijstechnisch zitten deze verpakkingen tussen de clipper en de girsac-verpakking, die we ook kunnen leveren. Maar de eco-versie van de Sormabag komt heel dicht bij de clipper", vertelt Romke. "De Sormabag is goed ontvangen in de markt. Momenteel draaien er verschillende klanten met uien en verschillende citrusproducten met deze nieuwe verpakking."

Op de Macfrut vond de eerste introductie van de alternatieve verpakkingen plaats, maar ook komende maand tijdens de Fruit Attraction in Madrid is de Sorma Group als exposant aanwezig om de machine en haar nieuwe verpakkingen te presenteren.


Olympic Fruit en COOP testen nieuwe Sormabag

Olympic Fruit en COOP introduceren een nieuwe citrusverpakking: de Sormabag. De verpakking is een verbetering op diverse gebieden. Ze biedt meer ruimte voor communicatie, heeft een handig handvat, presenteert beter en is bovendien volledig recyclebaar. De komende maanden zal de verpakking getest worden.

Sormabag Coop.JPG

De meeste supermarkten in Nederland bieden hun citrus aan in de bekende netclip-verpakking: een gekleurd netje met een klein informatielabel en een metalen sluiting. Het is een relatief goedkope verpakking, maar biedt weinig ruimte voor informatie of consumentenbeleving. Bovendien is hij niet volledig recyclebaar. Daarom is Olympic Fruit op zoek gegaan naar een alternatief. Deze vond ze bij de Sorma Group, die de afgelopen jaren heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Sormabag.

Samen met retailer COOP zal Olympic Fruit de komende maanden deze nieuwe verpakking testen voor 750 gram mandarijnen. Gedurende de test zal niet alleen gekeken worden naar de werkzaamheden en kosten rondom het verpakkingsproces. Samen met COOP zal Olympic Fruit ook de consument betrekken met behulp van een onderzoek op de winkelvloer. Freshpack Handling Systems (Sorma Benelux), de Nederlandse vertegenwoordiger van Sorma Group, zal tevens nauw betrokken zijn bij de test: zij leveren de machine en de verpakking.

Voor vragen over deze nieuwe verpakking kunt u terecht bij Arda Evers / a.evers@olympicfruit.com.


Financieel Gezond Award 2014

Graydon.jpg


Sorma Benelux realiseert diverse projecten in de wortelen

Sorma is ca. veertig jaar geleden geleden begonnen met het produceren van verpakkingsmachines om met name steenfruit en kiwi producten te verwerken.

foto 4.jpg

Vanuit deze basis, is er nu een groep bedrijven (Sorma Group) ontstaan welke machines en verpakkingsmaterialen produceert voor diverse AGF producten.

Sorma kan vandaag de dag een complete machinelijn aanbieden van sorteermachine, weger, verpakkingsmachine, kratten of dozen vuller, palletiseermachine tot aan de omsnoeringsmachine. Ook produceert Sorma zelf (onder de naam Netpack) de PE of PP verpakkingsmaterialen.

Mede dankzij de intergratie en ontwikkelingen van het Duitse bedrijf S&B, een tiental jaren geleden, heeft Sorma steeds meer positie genomen in de uien, aardappelen en wortelen sector.

Alle wegers en verpakkingsmachines welke gebruikt worden om wortelen mee te verpakken, worden nog steeds door S&B in Duitsland door ontwikkeld.

Totaal project wortelen.jpg

Een van de nieuwe ontwikkelingen is de CP814-VM electronische weger voor wortelen. Deze weger wordt steeds vaker in de markt geplaatst in combinatie met de S&B schalenvuller of de S&B wortelzakjes vulmachine (ultra sound, seal- of tapesluiting). Een groot voordeel van de Sorma Group is dus dat zij de complete lijn voor haar rekening kan nemen. Er zijn al diverse projecten gerealiseerd waarbij de wortelzakken automatisch worden gevuld en in de krat worden gelegd. Daarna worden de kratten automatisch gestapeld en deze gaan door naar de omsnoeringsmachine.

1 aanspreekpunt dus voor de gehele verpakkingslijn!


Introductie Sormabag verpakking tijdens Fruit Logistica 2014

Fruit Logistica 2014.jpg

 


Sormabag, innovatie die telt tijdens de Fruit Logistica

De sector bevat vele betoverende en onwaarschijnlijke verpakkingen voor diverse AGF producten, welke bedoeld zijn om zich te onderscheiden ten opzichte van anderen. Later blijkt dit een te grote invloed te hebben op de kostprijs en dit wordt weer niet goed ontvangen door de consument.

Gelukkig komen anderen met echte innovaties: oplossingen die bekende problemen en ongemakken wegnemen en wel waardevol zijn omdat zij duurzaam zijn in elke zin van het woord. De nieuwe Sormabag verpakking, welke tijdens de Fruit Logistica dit jaar in Berlijn zal worden gepresenteerd, voldoet volledig aan deze voorwaarden! Met haar simpele, pure ontwerp, maar wel elegante uitstraling, bevat deze nieuwe verpakking een lange lijst van voordelen welke altijd op de wensenlijst hebben gestaan van producenten, verpakkers en consumenten. Consumenten zijn tegenwoordig goed geïnformeerd over het product wat zij aankopen.

Vergeleken met traditionele verpakkingen, bespaart de Sormabag 50% aan grondstoffen en bestaat de verpakking uit alleen polypropyleen (dus volledig recyclebaar). Dit om te reageren op de urgente, directe vraag om productiekosten en milieubelasting te besparen.

Als gekeken wordt naar de functionele eigenschappen, is de Sorma Bag ook een zeer grote noviteit. Ondanks haar lichtheid is de verpakking zeer robuust. De verpakking is totaal transparant en de mazen in het net, samen met het slanke handvat (loopt over de totale lengte van de verpakking, zonder materiaal verlies) maakt het dat elk afzonderlijk product goed zichtbaar is en zorgt voor betere ademhaling, wat weer positief invloed heeft op de houdbaarheid.

Ergonomisch en esthetisch zijn de twee woorden, waar het bij de Sormabag om gaat: In het oog springende elegante eenvoud, het handvat is kind bestendig en de verpakking is snel en simpel te openen met slechts een kleine handeling.


Nieuwe perenverpakking van Sorma Benelux (Freshpack)

Presentatie tijdens Fruitteelt Vakbeurs in Houten

 

Een nieuwe recyclebare verpakking voor producten in een bakje met innoverend nieuw handvat. Dit is in het kort een omschrijving van de nieuwe Ecopunnet verpakking van de Sorma Group. Verschillende perenverpakkers in de Benelux zijn begonnen met het verpakken van conference peren in de Ecopunnet verpakking.

Conference peren Ecopunnet1 (1632 x 1224).jpg

Ecopunnet gemengd fruit1 (1224 x 1632).jpgDe basis van deze verpakking ligt in Italië bij de Sorma Group. In Italië wordt veel steenfruit, kiwi's en ander fruit verpakt in een bakje met net. Traditioneel wordt deze netverpakking gesloten met een metalen clip. Sorma heeft jaren terug deze horizontale clipmachines ontwikkeld en inmiddels is de netverpakking voor producten in een punnet niet meer weg te denken uit de diverse supermarkten.

Steeds vaker kwam de vraag om de metalen clip uit de verpakking te halen. Daarom ontwikkelde Sorma een machine om de netverpakking zonder metalen clip te sluiten. Door middel van een warmteseal wordt de rol met net gesloten om het bakje heen en wordt voorzien van een voorbedrukt innovatief handvat. De dagelijkse verpakkingsinformatie kan, door de printer op de machine, op een breed gedeelte van de verpakking worden gezet. Het gehele handvat is met een (klant) specifiek ontwerp te bedrukken. De Ecopunnet verpakking bestaat uit 100% (PP) monomateriaal en is dus volledig recyclebaar.

Conference peren Ecopunnet6 (1632 x 1224).jpg

Tijdens de Fruitteelt Vakbeurs in Houten 22 en 23 januari a.s. (standnummer 80, hal 1) zal Sorma Benelux (Freshpack) de nieuwe perenverpakking laten zien.

Voor meer informatie:
Sorma Benelux (Freshpack Handling Systems)
Buijs Ballotstraat 17a
Postbus 15
2690 AA 's-Gravenzande Nederland
info@sormabenelux.com
www.sormabenelux.com


Sorma Benelux op de weg

Truck_de_Waard (1320 x 741).jpgTruck_vd_Ende (1344 x 760).jpg


Ecopunnet, de nieuwe peren verpakking!

Nieuwe Eco Punnet Peren web.jpg


Sorma Benelux 10 jaar en Sorma Group 40 jaar

10 jarig jubileum Freshpack Handling Systems

Dit jaar viert Freshpack Handling Systems (Sorma Benelux) haar 10 jarig jubileum. Zij viert dit samen met het moederbedrijf Sorma, wat dit jaar 40 jaar bestaat. En wie jarig is trakteert! Vandaar de speciale taart, welke deze week ook bij de redactie van AGF.nl binnen kwam.sorma1.gif"Een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen jaren en om onze klanten te bedanken. Maar zeker ook een goed moment om te zien dat er veel nieuwe hele leuke ontwikkelingen gaande zijn voor de toekomst. Met name op het gebied van nieuwe innoverende AGF verpakkingsconcepten staat er binnen de Sorma Group veel te gebeuren", zegt Romke van Velden. Freshpack Handling Systems en Sorma Group bedanken nogmaals haar klanten voor het vertrouwen en zitten vol energie en ideeën om met u de toekomst vorm te geven. 

Hieronder de video van de Sorma Group waarin een mooi beeld ontstaat van alle Sorma bedrijven wereldwijd en een kijkje in de keuken van de productie van machines (wegers, verpakkingsmachines, krattenvullers, palletiseermachines en omsnoeringsmachines) en de evolutie aan verpakkingsmaterialen voor allerlei AGF producten.  


Introductiefilm Sorma Group


Flowpackverpakking met handvat

Handvat heeft zowel draag- als communicatiefunctie

Flowpack met handvat sorma benelux.jpg
Freshpack Handling Systems uit ’s-Gravenzande biedt een flowpack verpakking aan met handvat. Het handvat wordt met behulp van een warmteseal aan beide kanten bevestigd.  Dit handvat kan, klantspecifiek in alle kleuren, worden bedrukt. Zodoende heeft dit zowel een draag- als een communicatiefunctie. Het brede gedeelte van het handvat, aan één van beide zijkanten, kan worden gebruikt om de dagelijkse verpakkingsinformatie op te printen met behulp van een printer. Een sticker op de verpakking zou dan niet meer nodig zijn.


Innovatieve verpakking voor Zoete Aardappelen

Sorma Benelux biedt verticale verpakkingsmachine, weger en Vertbag verpakking aan, speciaal ontwikkeld voor Zoete Aardappelen.

 

DSC_2049 (1000 x 1504).jpgFreshpack Handling Systems uit ’s-Gravenzande (Sorma Benelux) kan een luxe staande verpakking voor Zoete Aardappelen aanbieden. De nieuwste verpakkingsmachine voor de Vertbag verpakking (Sorma BSS-134)BSS_134.jpg is zo aangepast dat een ‘moeilijk’ te verpakken product als Zoete Aardappel verticaal verpakt kan worden.

De Zoete Aardappel mag niet teveel beschadigen en de scherpe punten mogen niet door de verpakking heen prikken.  “Onze Vertbag verpakking is, naast het verpakken van Zoete Aardappelen, goed geschikt om producten zoals aardappelen, uien, diverse soorten citrus, sperziebonen, bloembollen en noten mee te verpakken” aldus Romke van Velden van Freshpack.

deze.jpgEosta heeft nu een eigen Nature & More biologische Zoete Aardappelen Vertbag verpakking gepresenteerd. Paul Hendriks, verpakkingmanager van Eosta, is enthousiast; “Wij proberen met deze innovatieve 750 gram verpakking een meerwaarde te creëren voor onze biologische Zoete aardappelen in het supermarkt display”.

 

 

 

Voor meer informatie:

Sorma Benelux (Freshpack Handling Systems)

Buijs Ballotstraat 17a

2693 BD  ’s-Gravenzande  Nederland

Tel 0031(0)174 610101

info@freshpack-hs.nl

www.sormabenelux.com


Foto’s beurzen 2013

Fruit Logistica 2013.jpg

Van links naar rechts: Alwart Boers, Romke van Velden en Evert-Jan Wassink. Fruit Logistica 2013.

 

Fruit Logistica 2013 2.jpg

Eco punnet op de Fruit Logistica 2013.

 

Tuinbouw Realtiedagen 2013 Gorinchem 2.jpg

Van links naar rechts: Evert-Jan Wassink, Romke van Velden en Alwart Boers. Tuinbouw relatiedagen Gorinchem.


Sorma Group (Freshpack) introduceert nieuw verpakkingsconcept

 

Nieuwe verticaal gevulde AGF verpakking met handvat

 

Vertbag met handvat BSS.jpgDit jaar introduceerde de Sorma Group een nieuwe verticaal gevulde, staande verpakking met handvat voor producten zoals aardappelen, uien, citrus, spruiten, bonen, noten etc. De standaard Sorma Vertbag verpakkingsmachine is op een aantal punten aangepast en zelfs weer verbeterd. De grootste aanpassingen zijn het verplaatsen van de verticale las naar de zijkant.

Deze seal bevindt zich nu op de scheiding tussen het net en het film, zodat er geen overlap van film meer is op het midden van de verpakking. Dit is gedaan om de presentatie van de verpakking te optimaliseren.

 

 

BSS_134.jpgEen andere grote aanpassing is de optie om een handvat te maken aan de bovenkant van de verpakking in plaats van het traditionele ‘twee gaten handvat’.

Hierdoor ontstaat een schitterende staande verpakking. Een combinatie tussen net en film met eventueel een handvat. 

Bekijk een video van de Sorma BSS-134 verpakkingsmachine

 

Voor meer informatie:

 

Freshpack Handling Systems
Buijs Ballotstraat 17a
Postbus 15
2690 AA ’s-Gravenzande
Nederland
Tel. 0031(0)174 610101
www.sormabenelux.com
info@freshpack-hs.nl


Nieuwe advertentie AGF Primeur november 2012

freshpack_Pr11.jpg


Composteerbaar fruitlabel

Het Amerikaanse Sinclair Systems introduceert het Compostable Fruit Label. De etiketten zijn gemaakt van Polymelkzuur (PLA), een thermoplastisch polyester dat uit hernieuwbare bronnen gemaakt kan worden. Het label ondergaat industriële compostering en verdwijnt na 22 weken zonder schadelijke gevolgen achter te laten.Sinclair comp stable.jpg

Voorzitter en CEO Bill Hallier legt uit: "Het introduceren van duurzame alternatieven die milieuvriendelijk en groen zijn is belangrijk voor onze organisatie. Twee jaar geleden werden we benaderd door Zespri en na vele gezamenlijke trials en gestelde criteria, introduceren we nu deze innovatie. Het label is ontworpen om alle elementen binnen de toeleveringsketen te trotseren en op het juiste moment te verdwijnen. We zijn dolblij met het resultaat."
Het nieuwe label is geschikt voor alle apparatuur van Sinclair. De etiketten zijn geschikt voor los verpakte producten en ideaal voor fruit met een niet-eetbare schil zoals avocado's, kiwi en citrus.

Voor meer informatie:www.sinclair-intl.com


Sorma Group wereldwijd gegroeid tot een toonaangevende producent

Breed pakket machines en verpakkingen Freshpack Handling Systems

 

Het pakket machines en verpakkingen in de AGF-wereld is voor Freshpack Handling Systems langzamerhand steeds verder uitgebreid. Het bedrijf uit ’s-Gravenzande profiteert van de koers welke moederbedrijf Sorma vaart. Dit jaar bestaat Freshpack Handling Systems 10 jaar. VertbagTien jaar geleden was er voor Freshpack veel activiteit in de glastuinbouw. De connectie met de glastuinbouw is binnen het bedrijf aanwezig en Freshpack biedt de juiste machines aan voor een correcte prijs. Tijdens de eerste jaren van Freshpack werden vooral palletiseersystemen, omsnoeringsmachines en weeg- en verpakkingslijnen geleverd aan groentetuinders en verpakkers.

CFC-155

In de loop van de jaren verschuift de aandacht meer naar gespecialiseerde pakstations in de Benelux. Door de combinatie van goede wegers en verpakkingsmachines en de verpakkingsmaterialen uit eigen fabriek wordt er de laatste jaren steeds meer gedaan in de citrus, fruit, aardappel, uien en wortelen.

 

Binnen de Sorma Group is de aardappelen- en uienverpakkingswereld erg belangrijk. Wereldwijd zijn diverse grote pakstations volledig ingericht door Sorma. In het pakstation kan Sorma het volledige gedeelte van de sorteermachine tot aan de omsnoeringsmachines voor zijn rekening nemen. Dit houdt dus in: sorteren, wegen, verpakken, automatisch in doos of krat plaatsen, palletiseren en omsnoeren. Ook kan het verpakkingsmateriaal voor de verpakkingsmachine worden geleverd.

G12-126

Binnen Freshpack Handling Systems wordt de aardappelen- en uienwereld ook steeds belangrijker. Er zijn diverse (totaal) projecten gerealiseerd en het contact met deze markt wordt steeds beter.


G09

Ook grotere producten zoals knolselderij zijn goed te verwerken in onze automatische weeg- en verpakkingslijnen. De 12 kops lineaire weger met speciale grote bakken (G12-126) kan, in diameter, grote producten (zoals knolselderij, aardappelen, uien, citrus) secuur afwegen en daarna verpakken. Voor elk product (groot of klein, kwetsbaar of niet) heeft Freshpack Handling Systems een oplossing op het gebied van afwegen, verpakken en de complete automatisering.


Ecopunnet verpakking

 

De standaard Easypunnet verpakking is vernieuwd! Door een, te bedrukken, lint aan de bovenkant te bevestigen krijgt deze verpakking een nog mooiere uitstraling en het lint dient tevens als handsvat.EcoPunnet

Het nieuwe geëxtrudeerde net zorgt voor meer zichtbaarheid van het product en minder verpakkingsmateriaal per verpakking. Verpakking is volledig recyclebaar. 


 


Nederlandse aardappelen in Italiaanse verpakking

Nieuwe verpakking Freshpack Handling Systems en Nedato

NedatoAardappelverpakkingsbedrijf Nedato B.V. uit Oud-Beijerland heeft een nieuwe aardappelverpakking geïntroduceerd voor de Italiaanse markt. Sinds een aantal maanden verpakt Nedato haar Nederlandse aardappelen in de nieuwe verfrissende 2 Kg Vertbag verpakking (staande zak, bestaande uit film en geëxtrudeerd net) met daarop uitsluitend Italiaanse tekst.logo Nedato groen+payoff EN.jpg

Tot nu toe, is het een gegeven dat de Nederlandse aardappel in Noord Italië enkel vermarkt wordt in jute balen. Het idee voor deze nieuwe "Italiaanse" 2 Kg verpakking, geleverd door machine en verpakkingsmateriaal producent en leverancier Freshpack Handling Systems uit ’s-Gravenzande, is dus innovatief te noemen. De reacties van de klanten zijn tot nu toe zeer positief en veelbelovend.


Pruimen verpakken nieuwe tak van sport bij Pakstation Venlo

Multifunctionele machine Freshpack produceert 80 verpakkingen per minuut

Tholen - Pakstation Venlo heeft dit jaar haar bedrijfsactiviteiten uitgebreid met het verpakken van pruimen. "Een klant van ons had behoefte aan nieuwe pruimenverpakkingen. We zijn daarom op zoek gegaan naar een machine, die zowel kan verpakken in zakjes, als in schaaltjes met deksel. Die hebben we gevonden in een 'custom-made' machine van Freshpack Handling Systems", vertelt directeur Erik van Maren van Pakstation Venlo, dat onderdeel is van Weyers Holding GmbH. 

Freshpack

vlnr: Erik van Maren, Frank Linders (Pakstation Venlo), Evert-Jan Wassink en Romke van Velden (Freshpack Handling Systems)

 

In het gloednieuwe pand in Venlo zijn het afgelopen importseizoen al heel wat pruimen verpakt. De basislijn van de machine is een standaardlijn van Sorma, dat haar sporen reeds verdiend heeft in de verpakkingsmachines van steenfruit. Met de machine is het zelfs mogelijk om tegelijkertijd de pruimen te 'dekselen' als te verpakken in zakken. De machine heeft een unieke, viervoudige uitvoer, die het in staat stelt om een capaciteit van maar liefst tachtig verpakkingen per minuut te halen. 

Freshpack

Bij levering half februari kreeg de machine tien dagen de tijd om te wennen aan het gebouw en moest daarna gewoon 'volle bak' draaien. "We proberen altijd multifunctionele machines te kopen in combinatie met hoge snelheden. Freshpack is daar goed in geslaagd", zegt Erik. "Een groot pluspunt vinden wij ook dat wij naast de machine ook de verpakkingsmaterialen van Freshpack krijgen aangeleverd. Anders kunnen machineleveranciers nog wel eens het verwijt maken dat het aan het materiaal ligt als de machine niet loopt. Dat is nu niet aan de orde."

Freshpack

De machine is nu alleen nog gebruikt voor het verpakken van pruimen, maar kan in principe worden toegepast voor alle producten met een doorsnee van 30 tot 90 millimeter. "Ook het verpakken van kiwi's, abrikozen, perziken en ronde tomaten is met deze machine geen probleem", zegt Romke van Velden van Freshpack. De producten worden aangevoerd via een automatische kantelmachine, die kuubskisten kan verwerken. Telers zouden hun product dus in kuubskisten kunnen aanleveren.

Freshpack

Bij een goede kwaliteit van het product zijn er vier mensen nodig om de machine te bedienen. Aan de band kan er ook gesorteerd worden, mocht dat nodig zijn. Op dit moment draait de machine niet meer en Pakstation Venlo is dan ook naarstig op zoek naar klanten die hun producten willen laten verpakken. "Als je een nieuwe verpakking begint, is het natuurlijk een utopie dat er gelijk jaarrond werk is. Voor ons is het nu de uitdaging om nog meer product over de lijn te krijgen", zegt Erik van Maren.

Freshpack

Ook de samenwerking tussen Freshpack en de Technische Dienst van Pakstation Venlo liep gesmeerd. "Onderhoudsman Frank Linders wist veel van de machine en dat werkte wel zo prettig", zegt Evert-Jan Wassink van Freshpack. "Dat is wederzijds", reageert Frank. "Een verkoper met verstand van machines, dat zie je niet zoveel. En zeker niet eentje die niet te beroerd is om onder de machine te duiken!"


Evenepoel Fruit tevreden met perenverpakkingsmachine Freshpack

Logo Tholen - Evenepoel Fruit, gelegen in het Belgische Rummen is zichtbaar ingenomen met de nieuwe verpakkingslijn. "We hebben jaren grootverpakking geleverd aan onze klanten maar twee jaar geleden ontstond de vraag naar kleinverpakking. Met deze nieuwste verpakkingslijn kunnen we met drie personen hetzelfde realiseren als eerst met zeven," zegt Steven Evenepoel.  

Machine 7
"Gewichten per verpakking een stuk preciezer"

 

Sinds januari heeft Evenepoel een nieuwe Sorma verpakkingsmachine geleverd door Freshpack Handling Systems en heeft daar tot nu toe zo'n 600.000 bakjes mee verpakt. "We hebben de kleinverpakking eerst uitbesteed, maar vonden het toch meer kostenbesparend om zelf te doen. We kwamen in contact met Freshpack en hebben eerst een jaar een machine (met clipverpakking) gehuurd. Dit beviel zo goed dat we daarna een nieuwe hebben aangeschaft. Met deze complete verpakkingslijn zijn de gewichten per verpakking een stuk preciezer.

Machine 5
De rol waarmee de peren worden verpakt bestaat uit folie/net/folie. Ook kan wordwen afgewisseld tussen netverpakking en flowpack.


"Compact en kostenbesparend"

 

Steven geeft aan dat de machine nog veel meer voordelen biedt. "De lijn is compact en neemt weinig ruimte in. Daarnaast is het voordeel van zelf verpakken ook dat we sneller en flexibeler op de marktvraag kunnen inspelen. Het scheelt weer een schakel, waardoor we kosten besparen en meer zelf verdienen."

Machine

Uniek aan Freshpack is dat het bedrijf naast machines ook het verpakkingsmateriaal levert. "De kleinverpakking waarmee Evenepoel werkt is ook nieuw", aldus Romke van Velden van Freshpack. "Dit totaalpakket wordt geleverd vanuit ons Italiaans moederbedrijf Sorma." Steven vult aan: "Eerst verpakten we nog in clipverpakking maar we zijn overgestapt naar de Easypunnet verpakking. Het unieke van deze verpakking is de combinatie van folie en net en het feit dat er gewisseld kan worden tussen netverpakking en flowpack. De verpakking wordt nu niet gesloten door metalen clips, maar met een warmteseal."

Machine 6
De verpakkingen worden gesloten met een warmteseal

 

Met de verpakkingsrol van 1.500 meter kunnen ongeveer 7 pallets worden verpakt. "We hoeven niet als bij een clipverpakkingsmachine telkens het net, de wijnglaslabels en het clipdraad te vervangen, maar doen met zo’n rol Easypunnet materiaal veel langer en dit bespaart veel tijd omdat de machine nu kan doordraaien. Ook een belangrijk punt is dat de verpakking volledig recyclebaar is." Evenepoel heeft gekozen voor een neutrale verpakking. Aan de onderkant worden de belangrijkste gegevens geprint. Romke geeft aan dat met betrekking tot het bedrukken veel mogelijkheden zijn. "Ook kan er meer folie en minder net op het bovenste deel van de verpakking zodat daar ook een bedrukking op kan staan."

Peren

In de verpakkingslijn is een weger met 12 weegbakken geïnstalleerd. "Dit is een speciale perenweger, de valhoogtes zijn minimaal en ze worden opgevangen door een zachte band", vertelt Romke. "Dit is belangrijk omdat peren een kwetsbaar product is. De Easypunnet verpakking is naast peren ook geschikt voor ander fruit zoals o.a. nectarine, perzik, tomaten en kiwi."

Machine
De automatische bakjesdispenser

 

De belangrijkste afnemers van het hardfruit van Evenepoel zijn Scandinavische landen. "Deze landen vragen vooral naar kleine peren, die zijn onverkoopbaar in België maar daar is er veel vraag naar. Een voordeel van deze landen is dat ze relatief trouw zijn aan hun leverancier, ze switchen niet snel naar een ander."

Peren

De fruitteler heeft een areaal van 10 hectare en koopt daarnaast ook fruit in bij andere telers en veilingen. We hebben dit jaar ook last gehad van de extreme weersomstandigheden. "Hierdoor is een deel beschadigd, maar we konden gelukkig nog 75% van het volume van vorig jaar plukken. Doordat velen een deel van het hardfruit snel verkocht willen hebben, zijn er nu grote volumes op de markt. De handel vraag niet veel waardoor de prijzen slecht zijn. Ik verwacht een moeilijk seizoen." 

Evenepoel
Romke van Velden (l) en Steven Evenepoel (r)


Steeds meer vraag naar palletiseerder PAL-B

Tholen - De vraag naar de palletiseerder PAL-B van Freshpack Handling Systems neemt de laatste tijd flink toe. "Voor veel bedrijven en toepassingen was automatisch palletiseren voorheen financieel niet haalbaar vanwege relatief hoge investeringen", zegt Evert-Jan Wassink. "Ook was de beschikbare ruimte vaak niet toereikend om een automatische palletiseerder te plaatsen."

 

PAL-B

 

"Voor al deze problemen hebben we met de PAL-B een oplossing gevonden. Automatisch palletiseren is nu financieel en ruimtetechnisch haalbaar voor elke toepassing. Deze palletiseerder is zeer compact en neemt relatief erg weinig ruimte in gebruik. De PAL-B functioneert met alle gangbare fust- en palletmaten, heeft een eenvoudige bediening en een capaciteit tot 100 palletlagen per uur (bij 30x40 op Europallet dus 800 dozen/uur)", somt Evert-Jan op.

Daarnaast biedt Freshpack Handling Systems in bepaalde gevallen mogelijkheden tot huur en huurkoop van de automatische palletiseerder.